Home Our News Благодійні акції Карітас України

Благодійні акції Карітас України

Щорічна відзнака в рамках Національного конкурсу «Благодійна Україна» з пошуку та відзначення народного благодійника. Найкращі професійні тренери бренду Matrix навчають жінок перукарській майстерності. Учасниці отримають сертифікат про здобуття професії перукарки, який дає можливість працювати. Упродовж шести місяців 74 учасниці проходять навчання (до 20 осіб у групі). Він підкреслив, що в ситуації війни потрібно мати плани на випадок різних сценаріїв розвитку подій. Витримка і воля кожного з нас – це те, що ворогу знищити не вдалося і не вдасться”.

Alliance, показало, що цей підхід є найкращою практикою для підтримки та підсилення планів локалізації гуманітарної допомоги в Україні. Предметом діяльності Аналітичного центру «БлагоУкраїна» є дослідження проблем розвитку благодійності, волонтерства, соціального підприємництва в Україні, аналіз державної соціальної політики. Національний конкурс «Благодійна Україна»(2012 р. – дотепер). Щорічне відзначення найкращих благодійних та волонтерських проектів та ініціатив в Україні, допомога налагодження комунікацій між благодійниками та органами влади, поширення найкращого досвіду. Задля забезпечення військових потреб кавою команда збільшила виробничі потужності для безперебійних поставок нового формату фільтр-кави — дріпи, дозовані порції кави, які зручно готувати нашим військовим в будь-яких умовах.

новини місцевих благодійних акцій та ініціатив

Наприклад, у Ладижинській міській громаді на Вінниччині, де зараз проживає понад 3 тисячі біженців, громада знайшла будівлі, в яких можна оселитися, і зробила у них ремонт. Фонд допоміг їм з побутовою технікою, ліжками, кухонним приладдям. Також тут системно підійшли до надання медичних вразливим категоріям населення і переселенцям.

“Почнеться бійня або катастрофа”: тарологиня про те, коли будуть переговори та завершення війни

В іншому прикладі, наведеному БО “Благо”, коли в одному з районів Харкова були зруйновані дороги та мости, і тому угоди з іногородніми постачальниками не могли бути виконані, місцевий бізнес згуртувався, запропонувавши свої товари на випадок непередбачуваних обставин і організувавши доставку. Всі ці приклади свідчать про актуальність, дієвість та економічну ефективність місцевих зв’язків, а також про те, як люди та групи можуть самомобілізуватися та самоорганізовуватися навіть в умовах обмеженого постачання. Використання Sclr дозволило Альянсу розвинути існуючі програми гуманітарної допомоги та підтримати широко розповсюджений рух стихійної взаємодопомоги, що виник в Україні після початку війни. Незважаючи на значне навантаження на співробітників НУО, які самі також переживають війну, підхід Sclr дозволив громадським групам по всій країні розвивати свої ініціативи взаємодопомоги, сприяючи соціальній згуртованості та розвиваючи навички для майбутніх ініціатив. Поряд із участю в зазначених серіях вебінарів, представники 13-ти муніципалітетів, які реалізують місцеві ініціативи, взяли участь у вебінарі з питань відкритого врядування та вебінарі з питань сексизму, які відбулися 16 червня та 2 липня 2020 року відповідно. Заходи додатковою підтримали ініціативи та сприяли залученню місцевих громад як до принципів відкритого врядування, так і до запобігання сексизму. Сьогодні Громадська спілка “Громадські ініціативи України» представлена в 16 областях України.

Звичайні жінки шиють незвичайні речі

Такий внесок власних ресурсів людей, чи то час, гроші або матеріали, поряд з мікрогрантами, неодноразово спостерігався в різних кризових ситуаціях по всьому світу. Ця вражаюча реакція по всій країні показала, що люди в Україні об’єдналися, щоб допомогти переміщеним особам і тим, хто шукає притулку, літнім людям, сім’ям, дітям, військовим і покинутим тваринам. Багато людей, які не мають досвіду волонтерства, прийшли до громадських центрів, щоб присвятити свій час, навички та ресурси допомозі своїй громаді. Їх підтримують міжнародні ініціативи зі збору коштів для України та надання допомоги один одному. Незважаючи на безперервні повітряні нальоти та обстріли, ці широкомасштабні стихійні і швидкі дії допомогли охопити допомогою багатьох з тих, хто її найбільше потребував. Команди експертів супроводжують реалізацію ініціатив та надають рекомендації щодо інклюзивних консультацій в місцевих громадах, розробки політик, моніторингу та оцінювання досягнутих результатів. Більше того, відбулася серія тематичних вебінарів з метою обміну досвідом з питань партисипативного бюджетування, відкритого врядування та інклюзивного процесу прийняття рішень, залучення молоді та просування гендеру.

Відома львівська волонтерка, яка підтримувала і допомагала Марії ще з часів її вагітності, Уляна Флишко повідомила новину, що хоче оформити опікунство над донечкою Марії. Для півторарічної львів’янки Вікторії Полюги зі спінальною м’язовою атрофією (СМА) зібрали необхідні 55 млн грн на найдорожчий у світі укол Zolgensma. У травні волонтеристворилиблагодійну платформу, де люди могли не просто переказати кошти, а придбати натомість символічну троянду. За перші два дні в рамках акції “Квіти зів’януть, а життя розквітне” на лікування маленької львів’янки зі СМАзібралипонад 500 тис. За попередніми даними, наразі в закладі перебуває понад 500 пацієнтів. Луцька «Фундація регіональних ініціатив» мусила скасувати у 2020-му свої традиційні ФРІ-табори, проте все одно провела 36 заходів, на яких зібрала учасників.

Хтось гратиме чи співатиме, а інші купуватимуть квитки на захід. Про зібрані кошти слід відзвітувати інформаційними каналами школи й передати вашим підопічним. Не забудьте зробити спільне фото на пам’ять, щоб надихнути послідовників своїм прикладом.

Оберіть фонд, який допоможе вам зорієнтуватися у потребах підопічних. Інколи люди прагнуть допомогти й не помічають, що надають допомогу, якої інші не потребують. Наприклад, відправляють у дитячі притулки одяг або взуття не того розміру. Або створюють набори з їжею без врахування харчових обмежень. Усе, що не можуть використати підопічні, буде або утилізовано, або використано не за призначенням. Тому краще знайти співробітників благодійного фонду, які нададуть вам актуальну інформацію, чого саме потребують люди, яким ви хочете допомогти. Поговоріть з будь-ким з українців, і вони, без сумніву, зможуть поділитися історіями про те, як вони або хтось із їхніх знайомих допомагали своїм співгромадянам, і як їм допомагали інші українці на початку війни.

Використовуючи наш веб-сайт, ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності та використанням файлів cookie. Виробник звернувся до українського художника й дизайнера Сашка Даниленка з ідеєю випустити серію пряників із цим зображенням, аби всі кошти з продажу повністю віддавати на ЗСУ. Всі матеріали на даному сайті взяті з відкритих джерел та надаються виключно для ознайомлення. Адміністрація сайту відповідальності за зміст матеріалу не несе. Найважливішою цінністю вебінарів є те, що вони є платформою для обміну думками та досвідом між муніципалітетами. У контексті адміністративно-територіальних реформи в Україні органи місцевого самоврядування можуть створити мережу досвідчених муніципалітетів, що сприятиме прогресу та ефективному впровадженню їх ініціатив.

«Сьогодні ми всі єдині в наших прагненнях і впевнені, що скоординована швидка дія бізнесу, спрямована на підтримку благодійних ініціатив, пришвидшить нашу перемогу та зробить внесок у відновлення https://www.vikka.ua/korisne/osnovni-kroku-pozbavlenna/ справедливості та свободи для нашої країни. Наша допомога збільшується та масштабується, а дія команди чітка та злагоджена. Кожен бізнес стає відкритим для підтримки постраждалого населення.