Home Our News Процедура оформлення та документи на придбання автомобіля Мобільна програма Патруль

Процедура оформлення та документи на придбання автомобіля Мобільна програма Патруль

Номер картки транспортного засобу (якщо видавалася). МС призначений для потреб, пов’язаних зі здійснюваною діяльністю. Зважайте, що в документі обов’язково мають бути вказані точні реквізити обох сторін.

як придбати авто в польщі

Попереднє свідоцтво про реєстрацію Актуально, якщо машина б/у. Найбільші питання викликають два завершальні пункти. Зокрема, в деяких випадках вимагають мельдунек, але, з точки зору законодавства, прописка може бути замінена заявою іноземця про місце проживання (бланк має бути в уженді). Дешевизна транспортних засобів – не єдина особливість польського автобазару. Асортимент авторинку в Польщі не обмежується тільки позиціями, на яких їздили місцеві. У цій невеликій країні багато людей професійно займаються перепродажем транспортних засобів з усієї Європи.

Відео про доставку авто з Польщі

Так чи інакше, до 30 днів слід підписати страховий поліс. У Польщі ціна страхування великою мірою залежить від історії водія, а також міста, де реєструється авто. Вважається, наприклад, що авто їздить в основному в зареєстрованому населеному пункті. Чим менший населений пункт, тим менше можливостей для нещасних https://bazarmedia.info/2023/05/25/8vxpnpz336/ випадків. До цього доходить вік водія, вік автомобіля і інші характеристики. Саме тому в Польщі часто можна зустрітись з явищем реєстрації автомобілів на селах і в малих населених пунктах. Різниця в ціні повного каско при реєстрації в маленькому селі і великому місті може становити навіть 100%.

Скільки коштує реєстрація авто?

При цьому згідно з art.25 Kodeks cywilny (Цивільний кодекс РП), місцем проживання людини є місце, де вона перебуває з наміром постійного проживання. На практиці це означає, що іноземець може зареєструвати машину тільки в тому випадку, якщо доведе, що більшість часу проводить у заявленому місті. Якщо автомобіль був придбаний з метою розмитнення на території України, то процедура трохи відрізнятиметься. Залежно від розміру міста, де проживає водій, це може бути повітовий староста, міський чи окружний (у випадку Варшави).