Home Our News «Про наші відчуття»: у Мистецькому арсеналі презентують важливий проєкт Вечірній Київ

«Про наші відчуття»: у Мистецькому арсеналі презентують важливий проєкт Вечірній Київ

Державне управління справами (ДУС) запропонувало уряду збільшити фінансування Державної організації «Резиденція «Синьогора» на 1,50 млн грн. Національний культурно-мистецький та музейний комплекс “Мистецький арсенал” сьогодні є одним з найбільш перспективних культурних проектів в Україні. Виставку створено в партнерстві з ГО «Спільнота Мистецького арсеналу» в межах реалізації проєкту за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні.

мистецький арсенал 1+1

Вони відмовлялися надавати свої твори на постійне експонування новій інституції. Але в результаті цього «Арсенал» накреслив власну траєкторію. На початку 2000-х Арсенал був одним із багатьох занедбаних господарських приміщень, і його використовували для військово-промислових потреб.

Національний культурно-мистецький та музейний комплекс “Мистецький Арсенал” (Київ) на фото та відео

Матеріали виготовлені в в рамках підтримки відображають позицію авторів і не обов’язково збігаються з позицією Міжнародного Фонду “Відродження”. Та музейний комплекс “Мистецький арсенал” компанії “Родовід” Ігоря Дідковського. — Величезною допомогою в попередні роки був Український культурний фонд. Але така співпраця також зобов’язує нас до чіткості — ми маємо розуміти свою програму на наступний рік ще у вересні попереднього року, тому що орієнтовно в жовтні й до кінця листопада маємо написати проєктну заявку.

Інформація про Мистецький арсенал

Поки що для виставок сучасного мистецтва та різних мистецьких акцій використовується менше половини загальної експозиційної площі, що сягає 60 тисяч квадратних метрів. Сучасна музейна експозиція будується за тематично-проблемним принципом, реалізуючись через відповідні блоки. До сприйняття виставки екскурсантів готує спеціальне інфо-фойє. Подальший прохід по експозиції організований по спіралі, тим самим відвідувачі постійно включені в процес та відчувають енергетику виставки.

Відділ партнерств і послуг для відвідувачів налагоджує комунікацію з іншими організаторами, донорами і переймається тим, як Мистецький арсенал бачать відвідувачі та учасники подій і виставок. Господарські відділи опікуються будівлею, простором, аби усе https://www.06452.com.ua/list/442448 там працювало і було в належному стані. Зараз тут діє Мала Галерея, що презентує молоде українське мистецтво, а також реалізуються камерні проєкти провідних вітчизняних митців. Найбільшим щорічним заходом є Міжнародний фестиваль “Книжковий Арсенал”.