Home Our News Чи знає штучний інтелект, як перемогти у війні: розробник ШІ Ігор Сосман про те, чи варто боятися повстання машин і як обдурити GPT

Чи знає штучний інтелект, як перемогти у війні: розробник ШІ Ігор Сосман про те, чи варто боятися повстання машин і як обдурити GPT

Рішення з розробки будуть приймати безпосередньо ІТ-спеціалісти, однак усі процеси будуть значно пришвидшені та оптимізовані. Окрім цього, штучний інтелект також полегшить роботу проєктного менеджера, оскільки він зможе генерувати команду автоматично, опираючись на вимоги та цілі проєкту. На думку спікерів вебінару, із розвитком технологій ШІ поступово буде змінюватися і система освіти. Так, наприклад, навчальні програми будуть включати вивчення основ програмування із застосуванням штучного інтелекту. Автоматизовані технології допоможуть підвищити ефективність студентів та спеціалістів, а також нададуть їм можливість зосереджуватися на більш важливих завданнях. Спікери вебінару притримуються думки, що загальні предмети зрештою варто буде залишити в навчальних програмах, оскільки вони допомагають розвивати критичне мислення та формувати світогляд серед слухачів. Станом на сьогодні штучний інтелект та ChatGPT, зокрема, можуть повністю автоматизувати процес навчання студента уже на рівні магістра.

Ми можемо навіть навчити систему плакати, задати прояв емоцій. Але якщо ті чи інші емоції як прояв на щось не задані, система їх не продемонструє. Продовжуючи робити те саме, тренувати машини, удосконалюючи цей метод, не впевнений, що ми прийдемо до ШІ. Ось коли ці машини зможуть самі підбирати дані для інших машин і тренувати їх, тоді ми створимо ШІ. Коли ми тренуємо систему, то ніколи не знаємо, який результат вона покаже – його можна припустити тільки з певною часткою ймовірності. Можливо, у більшості випадків система спрацює коректно, а в якомусь одному видасть абсолютно несподіваний результат. Що більше даних у моделі системи, як у чаті GPT, то непередбачуванішою може бути поведінка моделі.

Штучний інтелект ШІ впорається із цим завданням швидко та якісно. Окремі матеріали можуть містити посилання на партнерів — це не впливає на контент та політику редакції. NVIDIA представила нову модель ШІ під назвою Neuralangelo, яка може створювати 3D-копії об’єктів з 2D-відео, будь то класичні скульптури чи звичайні вантажівки та будівлі. Пол Маккартні розповів BBC Radio 4, що використовує штучний інтелект, щоб перетворити демо Джона Леннона на повноцінну пісню The Beatles. Google оголосила, що функція для пошуку зображень Lens, вбудована в програми на мобільних пристроях iOS і Android, може розпізнати висип чи родимки, надавши схожі результати у відповідь на запит. YouTube оголосив, що залучить до роботи команду Aloud – сервісу дубляжу на основі ШІ. З цієї причини наприкінці березня 2023 року ChatGPT заблокували в Італії.

Іншим прикладом прозорого використання ШІ є закон штату Іллінойс (США) про конфіденційність біометричних даних. Документ забороняє підприємствам використовувати технології на кшталт розпізнавання облич без явного повідомлення користувачів. Системи штучного інтелекту необхідно розробляти таким чином, щоб звести до мінімуму дискримінацію за ознакою раси, статі, релігії тощо. Упередження в алгоритмах можуть зміцнити наявну нерівність і завдати шкоди певним групам. Про проблему з перенесенням даних повідомляють і самі розробники.

Останні новини про розробки в сфері штучного інтелекту

«Завдання, яке традиційно займає кілька днів, інструмент AI займає кiлька секунд. Це дозволяє співробітникам зосередитися на важливіших завданнях». Але в певних сферах ці системи дуже потрібні – там, де якраз треба виключити людський фактор, виключити інтелектуальну та емоційну складові. zavsuodessu.org.ua Вони можуть замінити людей там, де потрібна рутинна праця, повторювані дії. Writer розробляє для компаній програмне забезпечення із генеративним ШІ, яке створює маркетингові кампанії, інформацію для клієнтів і про продукти так, щоб відтворити голос конкретної компанії.

Підзвітність і відповідальність

Такі компанії, як Google, використовують просунуті системи нейронних мереж . Наприклад, під час складання комп’ютерів і мобільних телефонів мікрочіпи приварюють до материнської плати, і машині ставлять завдання визначати, наскільки мікрочіпи будуть довговічні. У машини є математична модель – завантажені дані про те, що вважати еталоном якості, а що – ні. За їхньою допомогою вона вгадує, як поводитимуться контакти, яких ніхто ще не бачив.

Coactive AI

Альтман також порушив тему авторського права, оскільки письменники, митці та науковці не хочуть, аби штучний інтелект навчався на їх роботах. Великі мовні моделі розроблялися для розуміння людської мови, але їх успіх полягав не лише в аналізі мови, а і в її синтезі. Уряди провідних країн уже регулюють ринок, аби ШІ не став монополією технологічних гігантів, а також для захисту суспільства від потенційної небезпеки.

Це та сама технологія, яку Tome раніше використовував для перетворення юридичної абракадабри на просту англійську, створення миттєвих казок на ніч і 3D-прототипів. Стартап у 2020-му заснували Кіт Пейріс і Генрі Ліріані, нещодавно його оцінили у $300 млн. У лютому британський PolyAI оголосив про свій новий дослідницький обʼєкт в Нью-Йорку після того, як їхня команда R&D виросла удвічі за останні шість місяців. Нікола Мркшич, Цунг Хсіен Вен і Пей Хао Су заснували стартап, який, за даними PitchBook, востаннє оцінювали у $300 млн. Character.AI розробляє власні великі мовні моделі на додачу до мільйонів чат-ботів різних відомих постатей, таких як Ілон Маск, Сократ і Маріо із Nintendo.