Home Our News Як не втратити субсидію при купівлі квартири? медіа-портал про борги та банкрутство

Як не втратити субсидію при купівлі квартири? медіа-портал про борги та банкрутство

Затверджений проєкт ДБН передбачає, що всі захисні споруди мають відповідати стандартам інклюзивності, зокрема, фізичної безбар’єрності. До прикладу, споруди мають бути обладнані пандусами для людей з інвалідністю, а у разі неможливості облаштування пандуса рекомендується застосовувати підйомні пристрої та механізми. У такому разі всі доходи від фінансової операції із продажем-купівлею нерухомого майна не враховуватиметься для сукупного дохода, а, отже, не матиме впливу на призначення субсидії. Отримати житлові субсидії можуть сім’ї, у яких плата за житлово-комунальні послуги більша за визначений для них обов’язковий платіж. Подати документи на призначення субсидій можна також до уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідних територіальних громад, центрів надання адміністративних послуг. Виберіть, чи проживають інші особи за вказаною адресою домогосподарства. Якщо так, додайте усіх осіб, що проживать у домогосподарстві, та вкажіть усі дані про таких осіб відповідно до наявних полів спливаючої форми.

як купити квартиру без втрати субсидії

Перелік таких документів не є вичерпним, а одним з найпростіших в отриманні є довідка, що підтверджує місце перебування особи в іншій адміністративно-територіальній одиниці, наприклад, у зв’язку з роботою. Таку довідку може видати роботодавець, підтверджуючи факт роботи і проживання в межах іншої адміністративно-територіальної одиниці, тобто не за місцем реєстрації. Відомо, що людям з низьким рівнем доходу можна отримати субсидію від держави на житло від держави для полегшення їх фінансових навантажень. Зазвичай наділяються допомогою пенсіонери, багатодітні/неповні сім’ї, незаможні, позбавлені трудового місця, інваліди на групі, військові. Уряд встановлює певний ліміт дотацій із середньостатистичних розрахунків. Однак за останній час отримати субсидію на квартиру стало в рази складніше через посилення оновлених вимог.

Один з найважливіших етапів підготовки до укладання договору. Сьогодні не дуже вдалий час для придбання квартири на «первинці», але якщо говорити про новобудову, обов’язково ознайомтеся із проєктом будівництва та наявністю дозвільної документації на нього. Особливу увагу приділяйте вивченню договору оренди на землю, наявності дозволу на будівництво та ліцензії. Дізнатися онлайн про розмір призначеної субсидії та її статус можна за інформацією про стан субсидії в домогосподарстві за даними Єдиного державного реєстру отримувачів субсидій Мінсоцполітики. Згідно з урядовою Постановою, до завершення карантину та місяця, що настає за місяцем, у якому скасовано карантин, замість 20% базової норми плати за житлово-комунальні послуги застосовується 15%.

У такій ситуації можна оформити житлову субсидію. Крім того, на субсидію не зможуть претендувати громадяни, які у власності мають більше одного об’єкта, за умови, якщо один з них знаходиться в селі або належить відразу декільком особам. Якщо купівля квартири відбулася протягом шести місяців після продажу іншої квартири, яка була єдиним житлом, – це не стане «протипоказанням» до призначення субсидії. Відповідні зміни затвердив Кабінет міністрів України. Так, купівля нового житла не враховується при призначенні субсидій за умови, що її здійснили коштом від продажу старої квартири.

Купити квитки в жіночий вагон можна буде в мобільному додатку Укрзалізниці. Крім жінок в таких купе можуть їздити діти віком до 5 років включно незалежно від віку. Допомога ВПО також буде надходити на один банківський рахунок відразу на всю сім’ю. Сума виплат ВПО не зміниться і складе 3 тисячі гривні на місяць для дітей та осіб з інвалідністю, і 2 тисячі гривень для всіх інших. Тепер для отримання фінансової допомоги звертатися в ЦНАП або в Дію потрібно тільки одному члену сім’ї, а не всім. За умови, що ви маєте певну суму у валюті, достатню для стовідсоткового розрахунку за договором, купити квартиру на вторинному ринку можна дуже вигідно.

Катерина Кухар натякнула на розлучення з чоловіком: “Відбуваються зміни в особистому житті”

В цьому разі після закінчення воєнних дій будь-який продавець, який вирішив, що проведена угода йому невигідна, може вимагати скасувати угоду і повернути все назад. Достатньо довести в суді, що договір був укладений під дією складних умов та психологічного тиску. Повернення майна, швидше за все, відбудеться без проблем, а от чи буде все так само благополучно з поверненням повної вартості житла — велике питання. Щоб уникнути подібних проблем, перед укладанням договору важливо отримати незалежну оцінку майна від відповідного фахівця та простежити, щоб у договорі купівлі-продажу було вказано саме ринкову вартість житла.

Строк та вартість надання послуги

Сьогодні в Україні є два способи оформити субсидію — онлайн на порталі Дія та офлайн в органах соціального захисту населення за місцем реєстрації (фактичного проживання). Детальніше про це пояснили у пресслужбі Пенсійного фонду України. Спеціалісти зазначають, що для підтвердження “винятковості” українці мають представити спеціальні https://www.gorod.cn.ua/news/gorod-i-region/141478-sportivnye-sloty-podborka-luchshih.html документи під час звернення за нарахуванням субсидії. Для звернення до адміністративного суду за захистом прав, свобод та інтересів особи встановлюється шестимісячний строк, який, якщо не встановлено інше, обчислюється з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення своїх прав, свобод чи інтересів.

У наданні субсидії відмовлять власникам квартири, площа якої перевищує 130 кв. М та власникам будинку, площа якого – понад 230 кв. При вирішенні питання, чи дотрималася особа, яка подала апеляційну скаргу, передбаченого ст. 395 КПК України строку на апеляційне оскарження, слід чітко встановити початок перебігу вказаного строку та його закінчення. Оформити субсидію також можна і після старту опалювального сезону.