Home Our News Πώς να απαλλαγείτε από κράμπες με 8 θεραπείες στο σπίτι

Πώς να απαλλαγείτε από κράμπες με 8 θεραπείες στο σπίτι

Πώς να απαλλαγείτε από κράμπες με 8 θεραπείες στο σπίτι

Πολλοί άνθρωποι αναφέρουν ότι έχουν κοιλιακό ή πυελικό πόνο στην αρχή του εμμηνορροϊκού τους κύκλου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα διορθωτικά μέτρα μπορούν να βοηθήσουν ένα άτομο να πάρει ανακούφιση.

Κατά τη διάρκεια μιας περιόδου, η μήτρα συμβαδίζει για να αποσπάσει την επένδυση μακριά από το τοίχωμα της μήτρας και να του επιτρέψει να βγει από το σώμα μέσω του κόλπου. Αυτές οι συσπάσεις μπορούν να προκαλέσουν πόνο ή δυσφορία. Πολλοί άνθρωποι αναφέρονται σε αυτούς ως κράμπες.

Κατά τη διάρκεια της εμμηνόρροιας, οι περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν κράμπες στην κάτω κοιλιά, αν και ο πόνος μπορεί επίσης να ακτινοβολεί στην κάτω πλάτη, στη βουβωνική χώρα ή στους ανώτερους μηρούς. Οι εμμηνορροϊκές κράμπες τείνουν να είναι χειρότερες στην αρχή μιας περιόδου και να γίνονται λιγότερο άβολα καθώς οι ημέρες συνεχίζονται.

Πολλές θεραπείες στο σπίτι μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των εμμηνορροϊκών κράμπες, συμπεριλαμβανομένων των ακόλουθων:

1. Εφαρμόστε θερμότητα στην κοιλιά

Η κοιλιά μπορεί να χαλαρώσει τους μύες και να ανακουφίσει τις κράμπες.

Η θερμότητα βοηθά τον μυ.

Ένα άτομο μπορεί επίσης να τοποθετήσει ένα μαξιλάρι θέρμανσης στην κάτω πλάτη για να απαλλαγεί από τον πόνο στην πλάτη. Μια άλλη επιλογή είναι να απολαύσετε ένα ζεστό λουτρό, το οποίο μπορεί να βοηθήσει να χαλαρώσετε τους μύες στην κοιλιά, την πλάτη και τα πόδια.

Διαβάστε περίπου πέντε μαξιλαράκια θέρμανσης για να εξετάσετε εδώ.

2. Συμμετέχετε σε απαλή άσκηση

Αν και η άσκηση μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα που πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι κάνουν όταν έχουν κράμπες, μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από τον πόνο.

Η έντονη άσκηση μπορεί να μην είναι επωφελής εάν ένα άτομο είναι σε πόνο, αλλά ήπια τέντωμα, πηγαίνοντας για μια βόλτα ή να κάνει γιόγκα μπορεί να βοηθήσει. Η άσκηση απελευθερώνει επίσης ενδορφίνες, οι οποίες είναι οι φυσικοί ανακουφιστές του πόνου της φύσης.

Μια Ταϊβανέζικη μελέτη διαπίστωσε ότι 12 εβδομάδες των τάξεων γιόγκα δύο φορές την εβδομάδα μείωσαν τις εμμηνορροϊκές κράμπες στους συμμετέχοντες στη μελέτη.

Μάθετε περισσότερα για μερικά από τα κορυφαία ψάθια προπόνησης εδώ.

3. Προσεγγίστε τον οργασμό

Ο οργασμός μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των εμμηνορροϊκών κράμπες. Κατά τη διάρκεια του οργασμού, η μήτρα συμβαδίζει, αλλά στη συνέχεια απελευθερώνει. Αυτό μπορεί να βοηθήσει να μειωθεί ο αντίκτυπος των εμμηνορροϊκών συστολών.

όπως η άσκηση, έχοντας έναν οργασμό απελευθερώνει επίσης ενδορφίνες και άλλες ορμόνες που ανακουφίζουν τον πόνο, βοηθώντας ένα άτομο να αισθάνεται καλά.

Μάθετε περισσότερα για το σεξ κατά τη διάρκεια της εμμηνόρροιας εδώ.

4. Δοκιμάστε τον βελονισμό για να ανακουφίσετε τις κράμπες

Έρευνα έχει δείξει ότι ο βελονισμός μπορεί να ανακουφίσει τις εμμηνορροϊκές κράμπες. Αυτή η θεραπεία μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή, εκτός από την απελευθέρωση ενδορφινών και βοηθώντας τους ανθρώπους να χαλαρώσουν.

Ένα άτομο είναι πιο πιθανό να επωφεληθεί από μια συνεχιζόμενη πορεία βελονισμού από μια ενιαία συνεδρία.

5. Μασάζ την κοιλιά

Η απόκτηση μασάζ ή η εκτέλεση αυτο-μασάζ πάνω από την κοιλιά μπορεί επίσης να χαλαρώσει τους πυελικούς μύες και να ανακουφίσει τις κράμπες. Οι άνθρωποι μπορούν να τρίβουν απαλά ένα λάδι μασάζ, λοσιόν σώματος ή λάδι καρύδας στο δέρμα τους για να βοηθήσουν αυτή τη διαδικασία.

Αγοράστε τις 10 καλύτερες λοσιόν ανακούφισης άγχους εδώ.

6. Μασάζ την κοιλιά με αιθέρια έλαια

Το μασάζ στην κοιλιά με αιθέρια έλαια μπορεί να προσφέρει πρόσθετα οφέλη για όσους αντιμετωπίζουν εμμηνορροϊκές κράμπες.

Σύμφωνα με μια ανασκόπηση του 2015, τα ακόλουθα έλαια μπορούν να βοηθήσουν ένα άτομο να διαχειριστεί τα συμπτώματα της κράμπας:

  • Ρωμαϊκό χαμομήλι
  • Clary Sage

Οι άνθρωποι μπορούν να προσπαθήσουν να προσθέσουν μερικές σταγόνες τουλάχιστον ενός από αυτά τα αιθέρια έλαια σε ένα πετρέλαιο φορέα για μια αποτελεσματική κοιλιακή αυτο-μασάζ.

Μάθετε περισσότερα για τα αιθέρια έλαια για μυϊκές κράμπες και ψωνίστε για αυτούς εδώ.

Τρώγοντας μια ισορροπημένη δίαιτα πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, φρούτα, λαχανικά, καρύδια, άπαχες πρωτεΐνες και δημητριακά ολικής αλέσεως βοηθά το σώμα να παραμείνει υγιές.

Αγορά για συμπληρώματα ωμέγα-3 εδώ.

Η αύξηση της πρόσληψης υγρών θα βοηθήσει το σώμα να παραμείνει ενυδατωμένο. Η αφυδάτωση είναι μια κοινή αιτία μυϊκών κράμπες.

Τα φυτικά τσάγια είναι ζεστά και καταπραϋντικά, και σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ίδια τα βότανα μπορεί να είναι επωφελής επίσης.

Ορισμένοι κατασκευαστές υποδηλώνουν ότι συγκεκριμένα τσάι, όπως χαμομήλι, πικραλίδα, κόκκινο βατόμουρο και τσάι μάραθου, παρέχουν ανακούφιση από εμμηνορροϊκές κράμπες. Ωστόσο, υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτό.

Shop 10 από τα καλύτερα τσάγια για τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης εδώ.

Οι ορμονικές αλλαγές που επηρεάζουν την πεπτική οδό ενός ατόμου μπορούν να προκαλέσουν εμμηνορροϊκές κράμπες. Οι βραχυπρόθεσμες διατροφικές αλλαγές μπορούν συχνά να ανακουφίσουν αυτά τα συμπτώματα.

Η προτεραιότητα μιας δίαιτας πλούσια σε ίνες και χαμηλή σε έλαια και εκλεπτυσμένα σάκχαρα μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της πέψης και να μειώσει την κοιλιακή δυσφορία.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι περίοδοι επηρεάζουν το πεπτικό σύστημα.

8. Χρησιμοποιήστε φάρμακα over-the-counter

Εάν οι φυσικές θεραπείες στο σπίτι δεν ανακουφίζουν τον πόνο, ένα άτομο μπορεί να δοκιμάσει να χρησιμοποιήσει έναν ανακουφιστή πόνου over-the-counter, όπως η ασπιρίνη ή ιβουπροφαίνη.

Αυτά τα φάρμακα μπορούν να ανακουφίσουν τη φλεγμονή, τον πόνο και τις εμμηνορροϊκές κράμπες. Είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε τις οδηγίες δοσολογίας στο μπουκάλι και να μιλήσετε με γιατρό εάν η συνιστώμενη δόση είναι ανεπαρκής για την ανακούφιση των εμμηνορροϊκών κράμπες.

Τι προκαλεί εμμηνορροϊκές κράμπες;

Κατά τη διάρκεια της εμμηνόρροιας, τα μυϊκά τοιχώματα της σύμβασης της μήτρας και να χαλαρώσουν για να βοηθήσουν τη μήτρα να ρίξει την εσωτερική του επένδυση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα δυσφορία που μπορεί να κυμαίνεται από ήπια έως σοβαρή σε μερικούς ανθρώπους.

Αυτοί οι πόνοι συνήθως διαρκούν 48-72 ώρες και μπορεί να γίνουν πιο ήπια καθώς ένα άτομο μεγαλώνει.

Μάθετε περισσότερα για τις εμμηνορροϊκές κράμπες εδώ.

Πότε να επικοινωνήσετε με έναν γιατρό

Ένα άτομο μπορεί να επιθυμεί να μιλήσει με γιατρό εάν οι θεραπείες στο σπίτι δεν βοηθούν στη μείωση των κράμπων ή εάν αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρές κράμπες.

Ένας γιατρός μπορεί να προτείνει άλλες θεραπείες στο σπίτι για να δοκιμάσουν ή να συνταγογραφήσουν φάρμακα, όπως τα χάπια ελέγχου των γεννήσεων ή σε ορισμένους τύπους ανακουφιστή του πόνου, για να διαχειριστούν τα συμπτώματα.

Άλλα συμπτώματα που μπορεί να δικαιολογούν την επαφή με έναν γιατρό περιλαμβάνουν:

  • Πολύ βαρύ αιμορραγία
  • κράμπες που επιδεινώνονται με την πάροδο του χρόνου ή με ηλικία
  • Σοβαρός πόνος ή δυσφορία
  • κράμπες που παρεμβαίνουν στην καθημερινή ζωή

θεραπεία.

Συχνές ερωτήσεις

Παρακάτω είναι απαντήσεις σε ορισμένες συχνές ερωτήσεις σχετικά με τις θεραπείες στο σπίτι για εμμηνορροϊκές κράμπες.

Ποιο είναι το καλύτερο τσάι για εμμηνορροϊκές κράμπες;

Δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να συμπεράνουμε ότι οποιοδήποτε συγκεκριμένο τσάι βοτάνων μπορεί να θεραπεύσει τις εμμηνορροϊκές κράμπες. Ωστόσο, οι περιορισμένες έρευνες υποδηλώνουν ότι η κατανάλωση τζίντζερ και πράσινο τσάι μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία των συμπτωμάτων.

Μπορεί οι χυμοί να βοηθήσουν με κράμπες περιόδου;

Η κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών μπορεί να συμβάλει στη μείωση των κράμπων ενός ατόμου. Ωστόσο, δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να καθοριστεί εάν η κατανάλωση ειδικών χυμών θα βοηθήσει.

Τι μπορεί να κάνει τις κράμπες της περιόδου χειρότερα;

Αρκετοί παράγοντες και οι υποκείμενες συνθήκες μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο ενός ατόμου να αντιμετωπίσει σοβαρές εμμηνορροϊκές κράμπες, συμπεριλαμβανομένων:

  • 20 ετών
  • έχοντας παχυσαρκία
  • Πελική φλεγμονώδης ασθένεια
  • Χαμηλή πρόσληψη ωμέγα-3

Περίληψη

Οι εμμηνορροϊκές κράμπες είναι ένα κοινό σύμπτωμα πριν και κατά τη διάρκεια μιας περιόδου. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι κράμπες είναι φυσιολογικές, αλλά ορισμένες καταστάσεις μπορεί να υποδηλώνουν κάτι πιο σοβαρό.

Εάν αυτές οι θεραπείες στο σπίτι δεν είναι επιτυχείς στην ανακούφιση των εμμηνορροϊκών κράμπες, είναι σημαντικό να μιλήσετε με γιατρό.

  • Πόνος/Αναισθητική
  • Γυναικεία υγεία/Γυναικολογία
  • Συμπληρωματική ιατρική/εναλλακτική ιατρική
  • Κατευθυντήριες γραμμές και αντλεί μόνο από μελέτες που αξιολογούνται από ομοτίμους, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και ιατρικά περιοδικά και ενώσεις. Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.