Home Our News Hogyan lehet megszabadulni a 8 otthoni gyógyszerrel rendelkező görcsöktől

Hogyan lehet megszabadulni a 8 otthoni gyógyszerrel rendelkező görcsöktől

Hogyan lehet megszabadulni a 8 otthoni gyógyszerrel rendelkező görcsöktől

Sokan arról számolnak be, hogy hasi vagy medencefájdalom van a menstruációs ciklusuk elején. Egyes esetekben a gyógymódok segíthetnek az embernek megkönnyebbülésben.

Egy időszak alatt a méh összehúzódik, hogy a bélést a méh falától távolítsa el, és hagyja, hogy kilépjen a testből a hüvelyen keresztül. Ezek a összehúzódások fájdalmat vagy kellemetlenséget okozhatnak. Sokan görcsöknek nevezik őket.

A menstruáció során a legtöbb ember görcsöket tapasztal az alsó hasban, bár a fájdalom az alsó, ágyék vagy a comb alsó részén is sugározhat. A menstruációs görcsök általában a legrosszabbak egy időszak elején, és a nap folyamán kevésbé kényelmetlenné válnak.

Sok otthoni gyógyszer segíthet enyhíteni a menstruációs görcsöket, ideértve a következőket is:

1. Vigyen fel hőt a hasra

Forró vizes palackot vagy fűtőpadot helyezve A has ellazíthatja az izmokat és enyhítheti a görcsöket.

A hő segít a méhizomnak és a körülötte lévőknek, amelyek megkönnyíthetik a görcsöket és a kellemetlenséget.

Az ember fűtőpadot is elhelyezhet a hát alsó részén, hogy megszabaduljon a hátfájástól. Egy másik lehetőség az, hogy meleg fürdőben áztasson, amely segíthet a has, a hát és a lábak izmainak ellazításában.

Olvassa el az öt fűtőpadot, amelyet itt figyelembe kell venni.

2. Vegyen részt a szelíd testmozgásban

Bár a testmozgás lehet az utolsó dolog, amit sok ember úgy érzi, hogy görcsökkel jár, ez fájdalomcsillapítást jelenthet. A

Az erőteljes testmozgás nem hasznos, ha egy személy fájdalma van, de szelíd nyújtás, sétálni vagy jógát végezni. A testmozgás endorfinokat is bocsát ki, amelyek a természet természetes fájdalomcsillapítói.

A tajvani tanulmány megállapította, hogy a 12 heti kétszer jógaórák csökkentették a menstruációs görcsöket a tanulmány résztvevőiben.

Tudjon meg többet az itt található felső edzésszőnyegekről.

3. Az orgazmus elérése

Az orgazmus segíthet enyhíteni a menstruációs görcsöket. Az orgazmus során a méh összehúzódik, de ezután felszabadul. Ez segíthet csökkenteni a menstruációs összehúzódások hatását.

Mint a testmozgás, az orgazmus endorfinokat és más hormonokat is felszabadít, amelyek enyhítik a fájdalmat, segítve az embert jól érezni.

Tudjon meg többet a szexről a menstruáció során.

4. Próbálja ki az akupunktúrát a görcsök enyhítésére

A kutatások kimutatták, hogy az akupunktúra enyhítheti a menstruációs görcsöket. Ez a kezelés csökkentheti a gyulladást, az endorfinok felszabadítása és az emberek pihenése érdekében.

Az ember nagyobb valószínűséggel részesül előnyben az akupunktúra folyamatos, mint egyetlen munkamenetből.

5. Masszázsa a has

Masszázs megszerzése vagy önmasszázs végrehajtása a has felett szintén ellazíthatja a medencei izmokat és enyhítheti a görcsöket. Az emberek óvatosan dörzsölhetik a masszázsolajat, a testápolót vagy a kókuszdióolajat a bőrükbe, hogy segítsék ezt a folyamatot.

Vásároljon itt a 10 legjobb stressz-leválasztó krémet.

6. Masszírozza a has illóolajokkal

Az illóolajokkal történő masszírozás további előnyöket nyújthat a menstruációs görcsöket tapasztalók számára.

A 2015. évi áttekintés szerint a következő olajok segíthetnek az embernek a görcs tüneteinek kezelésében:

 • Római kamilla
 • Clary Sage

Az emberek megpróbálhatják hozzáadni néhány csepp ebből az illóolajból legalább egyet a hordozóolajhoz a hatékony hasi önmassza számára.

Tudjon meg többet az izomgörcsök illóolajokról, és itt vásároljon számukra.

7. Fontolja meg az étkezési változásokat

Az étrend bizonyos módosításai csökkenthetik a menstruációs görcsöket.

Az omega-3 zsírsavakban, gyümölcsökben, zöldségekben, diófélékben, sovány fehérjékben és teljes kiőrlésű gabonafélékben gazdag, kiegyensúlyozott étrendben segíti a test egészséges maradását.

Az Omega-3 kiegészítők vásárlása itt.

A folyadékbevitel növelése segít a testben hidratált maradni. A kiszáradás az izomgörcsök gyakori oka.

A gyógyteák melegek és megnyugtatóak, és egyes esetekben a gyógynövények is hasznosak lehetnek.

Egyes gyártók azt sugallják, hogy a konkrét teák, például a kamilla, a pitypang, a vörös málna és az édeskömény teák enyhítést nyújtanak a menstruációs görcsöktől. Ennek alátámasztására azonban kevés bizonyíték van.

Bolt 10 A menopauza tüneteihez a legjobb teák vásárlása.

hormonális változások, amelyek befolyásolják az ember emésztőrendszerét, menstruációs görcsöket okozhatnak. A rövid távú étkezési változások gyakran enyhíthetik ezeket a tüneteket.

A rostban gazdag étrend és az alacsony olaj- és finomított cukrok rangsorolása javíthatja az emésztést és csökkentheti a hasi kellemetlenségeket.

Tudjon meg többet arról, hogy a periódusok hogyan befolyásolják az emésztőrendszert.

8. Használjon vény nélkül kapható gyógyszereket

Ha a természetes otthoni gyógyszerek nem enyhítik a fájdalmat, akkor az ember megpróbálhatja a tőzsdén kívüli fájdalomcsillapítót, például aszpirint vagy ibuprofen.

Ezek a gyógyszerek enyhíthetik a gyulladást, a fájdalmat és a menstruációs görcsöket. Alapvető fontosságú, hogy kövesse a palack adagolási utasításait, és beszéljen orvossal, ha az ajánlott adag nem elegendő a menstruációs görcsök enyhítéséhez.

Mi okozza a menstruációs görcsöket?

A menstruáció során a méh izomfalai összehúzódnak és pihennek, hogy segítsék a méhet a belső bélést. Ez olyan kellemetlenséget eredményez, amely néhány embernél enyhe és súlyos között terjedhet.

Ezek a fájdalmak általában 48–72 órát tartanak, és enyhébbé válhatnak, amikor egy ember idősebbé válik.

Tudjon meg többet a menstruációs görcsökről.

mikor vegye fel a kapcsolatot az orvossal

Egy személy szeretne beszélni orvossal, ha az otthoni gyógyszerek nem segítenek csökkenteni a görcsöket, vagy ha nagyon súlyos görcsöt tapasztalnak.

Az orvos más otthoni gyógyszereket javasolhat olyan gyógyszerek kipróbálására vagy felírására, mint például a fogamzásgátló tabletták vagy bizonyos típusú fájdalomcsillapító a tünetek kezelésére.

Egyéb tünetek, amelyek indokoltak az orvoshoz, a következők:

 • Nagyon nehéz vérzés
 • A görcsök, amelyek idővel vagy életkorral rosszabbodnak,
 • Súlyos fájdalom vagy kellemetlenség
 • A mindennapi életbe zavaró görcsök

Ezek a tünetek jelezhetik a mögöttes állapotot, amelyre az orvos képes lesz hatékonyan javasolni egy hatékonyságot kezelés.

Gyakran feltett kérdések

Az alábbiakban válaszolunk néhány gyakran feltett kérdésre a menstruációs görcsök otthoni gyógymódjaival kapcsolatban.

Mi a legjobb tea a menstruációs görcsökhöz?

Nincs elegendő bizonyíték arra a következtetésre, hogy bármely specifikus gyógytea kezelheti a menstruációs görcsöket. A korlátozott kutatások azonban azt sugallják, hogy a gyömbér és a zöld tea fogyasztása elősegítheti a tünetek kezelését.

Segíthetnek -e a gyümölcslevek a periódusgörcsökben?

Több gyümölcs és zöldség fogyasztása segíthet csökkenteni az ember menstruációs görcseit. Nincs azonban elegendő bizonyíték annak meghatározására, hogy segít -e az adott gyümölcslevek ivása.

Mi okozhatja a periódusgörcsöket még rosszabbá?

Számos tényező és mögöttes körülmények növelhetik az embernek a súlyos menstruációs görcsök megtapasztalásának kockázatát, ideértve:

 • A súlyos görcsök családi anamnézisé 20 éves korú
 • Elhízás
 • Medencei gyulladásos betegség
 • Az omega-3 alacsony bevitele

Összefoglaló li A

menstruációs görcsök gyakori tünet, egy idő előtt és alatt. A legtöbb esetben a görcsök normálisak, de egyes helyzetek valami komolyabbra utalhatnak.

Ha ezek az otthoni gyógymódok nem sikeresek a menstruációs görcsök enyhítésében, fontos, hogy beszéljünk orvossal.

 • Fájdalom/érzéstelenítés
 • A nők egészsége/nőgyógyászata
 • Kiegészítő orvoslás/alternatív orvoslás

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzéssel rendelkeznek Irányelvek és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, az akadémiai kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből származnak. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a