Home Our News Ove se vježbe mogu završiti u skupinama ili sami.

Ove se vježbe mogu završiti u skupinama ili sami.

Ove se vježbe mogu završiti u skupinama ili sami.

Kako od toga možete imati koristi? BROCK ARMSTRONG GET FIT TEKA 14. travnja, 2020. 7-minutni ReadePisode #392 Play Pause Slušajte budućnost fitness-a: Masovno multiplayer internetski trening trenutno imamo problema s reprodukcijom na Safariju. Ako želite slušati zvuk, koristite Google Chrome ili Firefox.

Ako ste ozbiljni biciklista ili trkač, posvećen svojim ciljevima izvedbe, vjerojatno ćete se naći u jahanju, trčanju ili podizanju u zatvorenom prostoru kod nekih točka tijekom godine. Tradicionalno, to je bila prilično dosadna afera koja uključuje zureći u motivacijski plakat na vaš zid dok pokušavate ugušiti zvuk vlastitog disanja s nekim ljuljačkim melodijama. Ali u posljednje vrijeme postoji gomila cool aplikacija koje sigurno čine vaše vrijeme na treneru ili Dreadmill i produktivnijim i zabavnijim.

Prije nego što uđemo u to, želim razgovarati o wow bust gdje kupiti provjeri ovo psihologiji.

Efekt publike

Ono što je u psihologiji poznato kao “efekt publike” jednostavno je nešto što se događa kada se ponašanje osobe promijeni jer vjeruju da ih netko drugi gleda. Ovi efekti poznati su već više od 100 godina, ali kognitivni mehanizmi ovog učinka publike i dalje ostaju nejasni.

Biciklisti su bili brži kada su se natjecali jedni protiv drugih nego što su bili kada su se natjecali protiv sebe ili sata.

najranije studije koja je proučavala može li publika utjecati na ponašanje osobe ili ne može utjecati nalazi se u radu Tripletta (1898), koji je otkrio da su biciklisti brži prilikom natjecanja jedni protiv drugih nego što su bili prilikom natjecanja protiv sebe ili sata.

Kao što sam rekao, ovaj je učinak jedan od jednih Najstariji fenomeni koji su proučavani u psihologiji i bili su predmet intenzivnog studija u 1960 -ima i 1970 -ima, s manje interesom u posljednjih 40 godina. Ali u pregledu pod nazivom Efekti publike: što nam mogu reći o socijalnoj neuroznanosti, istraživači su još jednom ispitali hipotezu. Zaključili su da “raspakiranje jednostavnog pitanja” što se mijenja kad netko promatra “može imati važne implikacije na naše šire modele ljudske socijalne neuroznanosti i interaktivno ponašanje u različitim populacijama.”

Ono što smatram zanimljivim jest jest Da se učinak publike ne odnosi samo na nas ljude. Brza PubMed pretraga pokazuje da miševi djeluju drugačije kada imaju publiku. Nedavno sam čuo za fascinantnu studiju iz 1969. godine na Sveučilištu u Michiganu, gdje je profesor po imenu Robert Zajonc postavio minijaturni stadion koji je smješten u trkačkoj stazi za žohare, obložen izbjeljivačima žohara s kojih fanovi žohara mogu gledati. (Savjet šešira na @SweatScience za stavljanje ove studije na moj radar.)

Prvo, profesor Zajonc imao je žohare prolazeći ravno kroz stadion (pozivajući ih jarkim svjetlom). Za polovicu eksperimenta prolazili su kroz stadion sve na usamljenoj, a drugu polovicu trčali su s nekim fanovima žohara, sjedeći u stalcima žohara. Jesu li ih navijali? Možda ne, ali bili su prisutni, a to je sve što je bilo potrebno.

Sljedeće je profesor imao žohare nekoliko okretaja od 90 stupnjeva tijekom trčanja stadiona (koristeći više svjetla kako bi ih upravljali). Ponovio je to s publikom i bez publike.

Na kraju je profesor otkrio da su, prilikom obavljanja lakšeg zadatka trčanja u ravnoj liniji kroz stadion, žohari bolje izveli s publikom. Ali kad je u pitanju malo složeniji zadatak, oni su se bolje izveli sami. Zvuči li to poznato? To mi čini. Pretpostavljam da smo više poput naših jezivih puzavih prijatelja nego što bismo željeli vjerovati, na kraju krajeva.

Kakve to veze ima s fitnessom? Pa, kažem vam da.

online trening

Vjerojatno ste vidjeli ili možda čak kupili za sebe, neku vrstu fitnes video. Povratak dana, imao sam nekoliko Tai-Bo videozapisa na VHS kaseti koje bih stavio, očistio namještaj iz dnevne sobe i iskoristio sam da se znojim. To je bilo početkom 1990 -ih, a industrija je od tada procvjetala. Sada se možemo prijaviti na YouTube i potražiti gotovo bilo koji trening koji se možemo sjetiti, a vjerojatno postoji video za to. Iskreno sam samo tražio “šešir vježbu” i sigurno, postoji jedan!

Ako ste poput mene, radite te tai-bo vježbe, vjerojatno naiđete na nedostatak motivacije kad odskačete okolo U svojoj dnevnoj sobi sve sami.

Ako ste poput mene, radeći te tai-bo vježbe u mojim MC hlačama za čekiće i ošišanu majicu, vjerojatno naiđete na nedostatak motivacije kada odskačete U svojoj dnevnoj sobi sve sami. Vjerojatno se ne osjećate toliko sramote u preskakanju neobičnog predstavnika, izvlačenju poteza ili povremeno hodajući do kuhinje kako biste popili malo vode. Tu dolaze masovno multiplayer platforme za internetske treninge.

Ako tražite neke kućne vježbe koje vas vode od Warmup -a do hlađenja, nedavno sam podijelio 23 videozapisa za vježbe.

Efekt virtualne publike

Kao i njihovi prethodnici videoigara, platforme poput Zwift, Peleton, Lift Sessions, RoadGrandtours i OneLap ne uključuju vas samo, uključuju ikoga tko se događa na mreži i zainteresirani U istom treningu kao i vi. Dakle, iz udobnosti vlastitog doma, možete se natjecati protiv prijatelja ili neprijatelja iz cijelog svijeta u stvarnom vremenu, na trkalištu ili tijekom vježbanja. Ili možete praktički prisustvovati sesiji vježbanja uživo. Ili jednostavno koristite vlasničku opremu i softver da biste pohađali klasu s povratnim informacijama uživo. Za razliku od videozapisa koje možemo preuzeti, to su interaktivniji, osobni i zabavniji.

sportaši poput vas, iz cijelog svijeta, mogu voziti (ili trčati ili vježbati) jedni s drugima u 3D-generiranim svjetovima ili putem sučelja sličnog Skypeu. Uglavnom, sve što trebate učiniti je povezati određenu vrstu uređaja (poput trenera bicikla, staze za trčanje, mjerača snage, monitora otkucaja srca i tako dalje) i imati uređaj na koji ćete ga gledati.

Jedna od najpopularnijih platformi koja je trenutno vani (s imitatorima koji se grickaju za petom) naziva se Zwift. Zwift je turbo trener “igra” koja vam omogućuje povezivanje svog turbo ili pametnog trenera s računalom, iPadom, iPhoneom ili Apple TV -om, što vam tada omogućuje vožnju (ili trčanje) s drugim ljudima u virtualnom okruženju. Ne samo da ovo pomaže u ublažavanju neke dosade povezane s obukom u zatvorenom prostoru, već također izaziva veliku količinu efekta publike.

Na primjer, kanadski profesionalni triatlon, pobjednik ITU Triatlon World 2017. Prvenstvo i drugoplasirani finišer na Svjetskom prvenstvu Ironman, Lionel Sanders, objavili su ovo na Instagramu:

ušli u utrku koja se danas zove Iron Goat na @gozwift. Trebao je pročitati opis. Namjera je bila sjediti i nacrtati cijelu utrku. Ispada da pogađa svako brdo u Londonu! 70 minuta kasnije na 380 W NP, a ovo je kraj mog posljednjeg napada u pokušaju da se prekinem. Pro-tip: Pročitajte opis prije ulaska u utrku! #NoliMits

Popratni Instagram video prikazuje Lionela koji se trudi od truda i doslovno kaplje od znoja. Za mene smatram da ne samo osvježavajuće vidjeti nekoga iz njegovog kalibra koji pati onoliko koliko i mi ostali, već to također govori o tome kako ova platforma potiče čak i nekoga poput njega da gura jače nego što je to namjeravao tijekom te vožnje u treningu.

Više o platformama

Ljudi koji koriste istu platformu kao Lionel ne samo da se natječu protiv drugih vozača, već, ako ih zanima određene treninge, mogu pristupiti vježbama koje je dizajnirao profesionalac Treneri također. Ove se vježbe mogu dovršiti u skupinama ili sami.

Jedna od stvari s kojima se Zwift može pohvaliti je da igra može biti bolja od jahanja na otvorenom zbog uklanjanja stvari poput vremena, prometa, vremenskih ograničenja i udaljenosti Od ostalih biciklista, za koje kažu da mogu “izvući zabavu iz nje.” Slažem se u principu s ovom idejom, ali kao što sam već pisao, ja sam veliki vjernik u tome što sam pedal-estrian. Dakle, da, ovo je sjajan način da dobijete sjajan i specifičan trening, a također i način da zimi ostanete sigurni i topli na hladnom, snježnom danu – ali to nije zamjena za zapravo izlazak na svoj bicikl i vježbanje Tehnički aspekti jahanja u vremenskim prilikama, prometu, vremenskim ograničenjima i udaljenosti od ostalih biciklista.

Session Lifta je uživo internetsko trening s elitnim trenerom (koji je praktički tamo) pružajući povratne informacije, ispravljajući vaše Oblik, a također vas gura da radimo više. To rade pomoću audio i video tehnologije uživo (slično Skypeu ili FaceTime-u) i dostupni su u grupnom i u formatu jedan na jedan. Ovo je iskustvo doista blizu da osobni trener pada kod kuće bez potrebe za izbacivanjem dolara za tu osobnu uslugu.

Platforma koja se zove Peleton opisana je kao “živa studijska biciklizma ili trčanje, spremna kada je spremna kad ti si.” Sadrži elegantan i čvrst bicikl ili stazu koja kombinira neku vrhunsku tehnologiju s pristupom širokom rasponu treninga kad god vaš raspored dopušta ili na zahtjev. I bicikl i staza za trčanje imaju zaslon tableta pričvršćen na njih na razini očiju gdje gledate instruktora dok vas vodi kroz vježbanje.

Neću proći svaku opciju jer mislim da vi dobivaju ideju. To su zabavne i motivirajuće.

Trebate li opremu?

Za Zwift, sve što trebate je turbo trener. Ako želite potpuno uranjanje, a imate nešto novca za trošenje, pametni turbo trener je super zabavna opcija. To vrijedi za RoadGrandtours i nekolicinu drugih.

Za Peleton, morate se izbaciti za jedan od njihovih brendiranih stacionarnih bicikala ili trkačkih staza. Prilično su glatke, ali za razliku od kupnje trenera za bicikl, koji možete voziti vani, zaglavili ste jahanje ili trčanje u svom podrumu ili rezervnoj sobi s ovim.

Za sesije za dizanje, vi ste samo sesije za dizanje Trebate web preglednik Chrome na bilo kojem prijenosnom računalu. Za njihove osobne sesije za osobne treniranja, Lift je dostupan putem web preglednika Chrome i Firefox na bilo kojem prijenosnom računalu ili Android tabletima i aplikaciji za lift za iPad.

Ove opcije zasigurno čine puno vježbanja kod kuće puno Zabavnija.

Dakle, ovisno o vašim potrebama za fitness, željama izazova i godišnjem prihodu, čini se da postoji opcija za većinu nas. Kao netko tko je većinu svog života živio na mjestima na kojima zimsko vrijeme aktivno pokušava završiti cijeli život na ovom planetu, zalažem se za bilo koji način da budem aktivan u zatvorenom i zabavnijem.

Iako vas neprestano ohrabrujem da tijekom dana premještate svoja tijela na slučajne načine (umjesto da se oslanjate na jedan trening kako biste sadržavali svoj cijeli dan pokreta), udaranje u fitness ili ciljeve izvedbe oslanja se na sposobnost vježbanja na neke vrlo specifične načine. Ove opcije sigurno čine vježbanje kod kuće mnogo zabavnijim.

Plus, baš kao i žohari koji trče na stadionu, miševi koji su odabrali svog partnera ili biciklisti koji su testirani prije više od 100 godina, imajući u tome Publika, virtualna ili ne, sigurno može biti motivator. Ona koja nadilazi motivacijski plakat koji ste postavili u blizini svoje klupe za težinu ili se jednostavno oslanjajući na svoje najbolje namjere. Ako ove masivno multiplayer platforme za internetske treninge mogu učiniti sportaša poput Lionel Sandersa gotovo da se s naporima nastoji, to će vam vjerojatno pomoći da probijete vlastiti ciljevi fitnessa i performansi.

Sav sadržaj ovdje je samo u informativne svrhe. Ovaj sadržaj ne zamjenjuje profesionalnu prosudbu vašeg vlastitog pružatelja usluga. Posavjetujte se s licenciranim zdravstvenim stručnjakom za sva pojedinačna pitanja i pitanja.

O autoru

Brock Armstrong Guy FIT

Brock Armstrong bio je domaćin podcasta Guy-a između 2017. i 2021. On je certificirani lider za fitness AFLCA grupe s oznakom u prijenosnoj opremi , NCCP i CAC trener triatlona i TNT certificirani trener trčanja. Također je u Odboru savjetnika za Institut Primal Health Coach i član gostujućeg fakulteta Instituta za ljudski potencijal.

Pratite Facebook LinkedIn Pinterest Pretplatite se kako biste postavili momak podcast Spotify Google Stitcher

Naučite kako se motivirati za vježbanje kada vam se ne osjećate kao da vježbate, i 10 savjeta da vas dovedete u fitness raspoloženje.

Ben Greenfield GETCIT GUY 7. ožujka 2011. 3-minute Readepisode #41 Play Pause Slušajte 10 Savjeti za motivaciju za vježbanje. Trenutno imamo problema s reprodukcijom na safariju. Ako želite slušati zvuk, koristite Google Chrome ili Firefox.

U nedavnoj epizodi “Do Songs Workout Songs and Music Učinite da vježbate teže” Naučili ste kako koristiti moć glazbe da biste se motivirali za vježbanje i Učinite svoje vježbe produktivnijim. Ali motivirajući se da se uklopite, ide iznad i izvan jednostavno glazba! Evo još 10 savjeta za motivaciju vježbanja.

Isprobajte kofein. Osim što jednostavno stimulira vaš središnji živčani sustav na oslobađanje adrenalina koji se otpušta energijom, kofein može učiniti da se izražava manje teško, što je također poznato i kao smanjenje ocjene percipiranog napora. Šalica kave 30-60 minuta prije vježbanja jedan je od načina da dobijete kofein. Najpopularniji dodaci za mršavljenje uključuju i ovaj motivacijski lijek.

Slike isječaka. Ako postoji tijelo ili izgled koji pokušavate postići-poput bolje guze, ravnog trbuha ili oblikovanih teladi-onda pazite na fotografije tog izgleda u fitness časopisima ili knjigama. Stiskanjem ovih slika i držeći ih na javnom mjestu, poput ogledala hladnjaka ili kupaonice, ili na privatnom mjestu poput dnevnika ili galerije fotografija na telefonu, stalno ćete se podsjetiti zašto vježbate.

Koristite socijalnu odgovornost. Ako krenete na svoju Facebook stranicu ili na Facebook stranici za početak ili pokrenete blog ili Twitter račun, možete reći drugima i o svojim ciljevima vježbanja i postignućima vježbanja. Socijalna odgovornost i sposobnost hvatanja drugima su izvrsni načini da se izvana motiviraju za vježbanje.

Nabavite prijatelja za vježbanje. Da vas spriječi da spavate kroz trening, ne postoji ništa poput znanja da prijatelj kuca noge čekajući da se pojavite na trčanju od 6 sati. Ako imate problema s uvrtanjem prijatelja u svoje fitness planove, provjerite u svojoj lokalnoj teretani za fitness grupe ili klubove za vježbanje, poput magistarskih klasa plivanja, triatlonskih treninga ili grupa za obuku u krugu. A ako stvarno želite prijatelja specifičnog za fitness, pogledajte sljedeći savjet.

Razmislite o osobnom treneru. Iako vas prijatelj sigurno može motivirati za vježbanje, osobni trener će vas gurnuti, pružiti vam plan i još brže dobiti rezultate vježbanja. Za pomoć u pronalaženju osobnog trenera, pogledajte članak o momku “Kako odabrati osobnog trenera.”

Stranice

12Next ›Posljednji» Sav sadržaj ovdje je samo u informativne svrhe. Ovaj sadržaj ne zamjenjuje profesionalnu prosudbu vašeg vlastitog pružatelja usluga. Posavjetujte se s licenciranim zdravstvenim stručnjakom za sva pojedinačna pitanja i pitanja.

O autoru

Ben Greenfield

Ben Greenfield stekao je diplomu i magistrirao na Sveučilištu u Idahu iz sportske znanosti i fiziologije vježbanja; Osobni trening i potvrde o snazi i kondicioniranju Nacionalne udruge za jačanje i kondicioniranje (NSCA); Sportska prehrambena certifikat Međunarodnog društva za sportsku prehranu (ISSN), napredna certifikata za ugradnju bicikla od Serotte.

Contents